Powered By Blogger

Pazartesi, Haziran 12, 2006

ALO 177

Yangın sezonun başladığı şu günlerde Orman Yangınları konusunda halkı bilinçlendirmek ve ayrıca dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla Sinancılar ve Sarılar Köylerinde gece köy kahvehanesinde muhtar ve azaların da katılımıyla vcd ortamında hazırlanmış görüntüler halka izletildi; orman yangınlarının yaptığı zararlar konusunda ve Orman Yangınları ile karşılaştığımız zaman yapacaklarımız hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Bağyurdu Lisesi, Armutlu Yamantürk Lisesi ve Armutlu İlköğretim Okullarında öğrencilere sinevizyon gösterisi yapılarak Ormanlarımız ve Orman Yangınları konularında genel bilgiler anlatıldı. Okullarda çeşitli yerlere afiş ve broşürler asıldı. Tüm bu halkı bilinçlendirme faaliyetleri esnasında halkın ormanda gördükleri en ufak dumanı ALO 177 Ücretsiz Orman Yangın İhbar Hattına bildirmeleri rica edildi.

12/06/2006 tarihinde Ankara'dan gelen Sincap Çocuk Tiyatosu da miniklerin orman yangınları konusunda bilinçlendirilmesi için hazırladıkları "İnatçı Keçi" isimli gösterilerini Armutlu Belediye Salonunda sundu. Katılım ve ilgi güzeldi...


Salonu 750 öğrenci doldurdu.


Gösteriyi pür dikkat izleyen minikler gösteri sonrasında oyunculara gösterdikleri ilgiyi devam ettirdiler..

SİNCAP ÇOCUK TİYATROSU 1

SİNCAP ÇOCUK TİYATROSU

Cuma, Haziran 02, 2006

Koruya Tahvil

Hamzababa Köyünde yapılan Canlandırma kesimleri sonucunda sürgünden meşe gençlikleri gelmeye başladı.


Tohumdan gelmiş meşe gençlikleri

Sürgünden gelme meşe gençlikleri

Hamzababa Köyü ve Kazancı Yaylasında Koruya Tahvil Planı çerçevesinde meşe meşcerelerinde yapılan sıklık bakım çalışmaları ile mevcut fertlerin daha iyi boy ve çap artışı yapması sağlanarak gelecekte tohumdan gelen fertlerin oluşturduğu meşcereler elde edilecek.

Sıklık Bakımı yapılmamış meşcere

Sıklık Bakımı sonrası meşcere


Daha önce yüksek kesim olması nedeniyle içten çürümeye başlayan meşe fertleri de boşluk oluşturmayacak şekilde sıklık bakımıyla bölmeden çıkarılmakta.

Yukarıda Kazancı Yaylasında yapılan Koruya Tahvil Çalışmaları görülmekte.

Alt tarafta Kazancı Yaylasında Yapılan Çalışmalardan resimler görülmektedir.





Sağ tarafta Kazancı Vadisi girişi görülmekte.



Sarılar Köyü Muhtarı Mehmet çalışma sahasında.