Powered By Blogger

Pazar, Temmuz 16, 2006

17. BURHANİYE-ÖREN TURİZM, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

BURHANİYE-ÖREN



5-6-7-8-9 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan 17. Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali çeşitli etkinliklerle icra edildi. İlk gün Saat: 16:30 da Burhaniye Garajından Cumhuriyet Meydanına kadar Karşıyaka Belediyesi Bando Takımı eşliğinde festival yürüyüşü ve ardından Cumhuriyet Meydanında festival açılış töreni yapıldı. Çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından protokol konuşmaları yapıldı. Daha sonra İskele, Öğretmenler Mahallesi ve Ören'de ilerleyen saatlerde sergi ve resim standlarının açılışları yapıldı. Saat 22:00'de İskele Yat Limanında kurulan platformda İzzet ALTINMEŞE'nin sunduğu ve TRT1'de canlı olarak yayınlanan "Diyardan diyara" isimli programın konukları Nuray HAFİFTAŞ ve Bülent SERTTAŞ'dı.



06 Temmuzda İskele'de Ümit Ürperen'in Türk Halk Müziği ve Bağlama resitalinin yanısıra Halk Oyunları ekipleri ve bale grubu oyunlarını sergiledi. Ören' de ise çeşitli paneller düzenlendi.

07 Temmuzda Bursa Devlet Tiyatrosu Ören'de "Bir Yastıkta", Burhaniye Belediyesi Tiyatrosu ise İskele'de Miğfer isimli oyunlarını oynadılar. Yine panel ve imza günü etkinlikleri yapıldı.

08 Temmuzda panel, imza günü ve söyleşilerin yanısıra Aylin ASLIM konseri ve Yat yarışları yapıldı.

09 Temmuzda Ören'de Plaj Voleybolu ve Sokak Basketbolu Final maçları yapılırken sünnet şöleni ve Ören'de SENİHA, İskele'de ise Yıldız Çam ÖZDEMİR ile Sedat HAZAR'ın Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.




Aşağıda Sergi Alanlarından Görünümler Bulunmakta...





Yücel ARAS Fotoğraf Sergisi