Powered By Blogger

Cumartesi, Nisan 28, 2007

Zeamet Çeşmeli Göleti Yapım Görüntüleri

Armutlu Orman İşletme Şefliği Zeamet Köyü Çeşmeli Yangın Göleti Yapım Aşamaları

Kil malzemenin Dursunlar Kum Çakıl Ocağından yüklenip gölet tabanı ve kenarlarına serilmesi

Uzun Ara

Uzun ara verdik blog işimize. Eee asıl işimizde hızlı bir koşuşturma yaşadık Ocak ayından bu yana. Teras yapımı, fidan dikimi, tohum ekimi, dikenli tel işi, damga, üretim, yol aplikasyonu, yol yapımı, yangın göleti yapımı ... derken zaman bir su misali akıp geçti.

19 Mart'ta Silvikültür Semineri yaptık. Rehabilitasyon ve Koruya Tahvil Çalışmalarından örnekler gösterdik.

Bu sene İzmir Orman İşletme Müdürlüğünün bir çok aracı Armutlu şefliğinde çalıştı. 2 Dozer, 1 Grayder, 1 Sürütücü, 1 kepçe, 1 pikap, 1 kiralık araç şefliğin sahip olduğu dört ana vadide işten işe koştu. İşe yetişmede arazinin çok kırıklı olması vadiler arası geçişin olmaması biraz bizi yordu ama sonuç bence memnuniyet verici oldu. Yaklaşık 10 km yeni yol, 1 gölet Armutluya yapılan yeni yatırımlar arasında. Operatörler (Hasan, Hüseyin, Kenan, Veysel, Nurettin, Erol) işleri yetiştirmek için canla başla kendi şeflik personelimle birlikte gece gündüz demeden çalıştılar. Gerçi ormancılık 7 gün 24 saatlik bir çalışma isteyen meslek. Bir iş makinası üzerinde saatlerce çalışmak o titreşimde, gürültüde tozun toprağın içinde kolay bir iş değil. Bu sene yaptığımız yolların aplikasyonunu Dinçer Gökçer yaptı. Kendisini tebrik etmek lazım. Çünkü tüm bölge müdürlüğünün işleri içerisinde Armutluya gelip bugüne kadar hiç yol geçmemiş ve aplikasyon için ulaşımı 2-3 saat yürünerek ulaşılan, hiç balta girmemiş yerlerde aplikasyon gerçekten zor bir iş. Geçen yıl ufak atlattığımız Ören'deki iki yangınımıza zamanında müdahale edemeseydik bu balta girmemiş ilk defa yol yaptığımız yerler elimizden çıkacaktı. Bu yollar yangına ilk müdahale açısından iyi oldu.

Armutlu Bölgesinde ayrıca çıkabilecek yangınlara helikopter ile müdahaleyi kolaylaştıran bir yangın göleti de yaptık. Gölet yapımına Ulucak, Yukarı Kızılca, Bağyurdu Belediyeleri, Turgutlu Yaşam Mermer San.Tic. Şti., Zeamet, Sinancılar, Yeşilyurt, Sarılar Köy Muhtarlıkları maddi-manevi destekte bulundular. Kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Yangın Göletimiz 3400 metrekarelik bir yüzey alanına, 960 metrekarelik taban alanına ve 4,5 metre derinliğe sahiptir. Yaklaşık 6500-7400 (dolum durumuna göre) ton su alma kapasitesine sahiptir.