Powered By Blogger

Çarşamba, Ağustos 29, 2007

Teşekkür Ederiz..

Armutlu Belediyesine, işletme şefliğimizin bahçe düzenlemesi çalışmalarına yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederiz..


20. Hamzababa Törenleri

20. Hamzababa Anma Törenleri 25-26 Ağustos 2007 tarihlerinde yapıldı. Bu sene daha düzenli ve yeni mekanda yapılan törenlere Mazlum Çimen, Nebi Yaşar, Zülfükar Şahin, Turan Eser, Tekin Özdil, Ercan Geçmez ve daha birçok katılımcı iştirak etti. Bu seneki törenlere Balçova Belediye Başkanı Mehmet ALi Çalkaya katkılarda bulundu.


Cumartesi, Ağustos 25, 2007

Mahmut Mountain

Mahmutdağı Orman Yangını Gözetleme Kulesinden çevrenin görüntüsü.

Ciğerlerimiz Yandı!...

Malesef Güzel İzmir'imizin ciğerleri yandı. 4 gün üst üste Manisa Bölgesinde çıkartılan orman yangınları 15/08/2007 gününde yine Manisa Orman İşletme Müdürlüğünden başladı ve rüzgarında etkisiyle İzmir Orman İşletme Müdürlüğüne ait bölgeleri yakıp kül etti. Son derece gayretli çalışmalarla yangın tutuldu fakat yaklaşık 400 hektar saha elden çıktı. Yangın izlerini silmek yeniden yeşillendirmek için hummalı çalışmalara hemen başlandı.

Bornova şefliğine ait bölmeler hemen yakındaki şefliklere pay edildi. Yanan sahadaki ağaçlar hemen damgalanarak gerekli tespitler yapılarak kesilmeye başlandı. Hızlı bir şekilde ekim dikime yetiştirmek için gerekli çalışmalara ara vermeden devam ediliyor. İnşallah böyle üzücü bir olayı bir daha yaşamayız. Aşağıda yangınla ilgili fotoğrafları görebilirsiniz...


Çarşamba, Ağustos 01, 2007

Dünya Uyduları

Dünya 27 Ağustos 2007'yi bekliyor....
Mars gezegeni Ağustos ayından itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olarak görünecek. Mars gezegeni çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek... Mars Dünya'ya 34,65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğü gün olacak. 27 Ağustos gecesi saat 00:30'da gökyüzünü izleyin. Dünyanın iki ayı varmış gibi görünecek. Mars'ın Dünya'ya bu kadar yakın geçeceği bir sonraki tarih 2287 yılı..
Bence kaçırmayın....