Powered By Blogger

Çarşamba, Eylül 17, 2008

Nerelerdeydik?


Hizmet Binasının dış cephesini kayrakla kaplatarak rutubetten kurtardık. Parsa Ekip Binasının bahçesine arazözlerin su alabileceği havuz inşaatına başladık.

Parsa Ekip Binasının çevresine ihata, bahçe girişine sürgülü kapı, arazözün dış etkenlerden korunması için garaj yaptırdık.

Ekip binasının kapı ve garaj yapımında bizlere herhangi bir karşılık beklemeden hizmet veren Demirci Necati Usta'ya teşekkürü bir borç biliriz. Armutlu bölgesinde mikroklimatik farklılıktan dolayı etkilenen suni tensil ve tamamlama dikimleri için ekip binasının yan tarafındaki boş alanı tesviye ederek kendi fidanımızı üretme çalışmalarına hazırlandık.

İşletme Müdürümüz Hüseyin DİNÇER rehabilitasyon ve koruya tahvil çalışmalarını kontrole geldi.

Daha önce inşaa edilmiş fakat sanat yapıları yapılmamış yollarımıza sanat yapılarını yaptırdık.

Yaz sezonu yangınlar açısından önem arz ettiğinden şeflik mıntıkasını gören Mahmutdağı ve Manas Kulelerindeki çalışanlarımızı ziyaret ettik.

Yangın sezonunda 1 haftalık aldığımız izinde de daha önce çalıştığım Savaştepe'deki dostlarımızı ziyaret edip hasret giderdik. Burhaniye'de mavi sulara bakarak gözlerimizi dinlendirdik.



Dikkatsizlik neticesinde çıkan orman yangınlarına en kısa sürede müdahale ederek kontrol altına alıp söndürdük. Yaz gecelerinde de koruma faaliyetlerimize devam ettik.

Silvikültür semineri dolayısıyla gittiğimiz bölgede bulunan Ege Üniversitesine bağlı rasathaneyi de gezmeyi ihmal etmedik. Rasathanede yeryüzüne düşen göktaşlarını da gördük.



Zeamet Yangın Göletindeki su kaçaklarını önlemek amacıyla gölete Bentonit malzemesi ve harfiyat serme işlerini tamamladık.

Üretim çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik.


Cuma, Haziran 27, 2008

Pardus 2008 Yayınlandı...

Sonunda dört gözle beklediğimiz Pardus 2008 Özgür İşletim Sistemi yayınlandı. Windows'a alternatif ücret ödemeden kullanabileceğiniz, geliştirebileceğiniz bir işletim sistemi olan Pardus'u bu linkten indirebilirsiniz:

Pardus... Özgürlük İçin...

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2008

Kurulan ve çalışan olarak iki sistem halinde halinde Cd görüntüsü yayını bilgisayarda 16 hızın altındaki hızlarda yazmanız sorun yaşamamanızı sağlayacaktır. Güle güle kullanın....

Pazar, Haziran 01, 2008

Orman Yangınları İçin Kritik Dönem Başladı

Yine Orman Yangınları açısından riskli bir döneme girdik. Sigara izmaritlerini aracımızdan gelişi güzel atmamayı, içilen içeceklerin cam ambalajlarını etrafa atmamayı ve kırmamayı, pikniğimizi piknik için ayrılmış yerler dışında yapmamayı sizler zaten bildiğiniz için hatırlatmaya gerek yok. Sadece Piknik yeri konusunda bilmeyenler için Armutlu bölgesinde piknik yapılabilecek yerleri söyleyelim. Yiğitler Köyünde Milli Parklar piknik sahası, Bircanlar Piknik Sahası, Ovacık Köyünde Köy Tüzel kişiliğinin piknik sahası ve son olarak yeni açılan Yenikurudere Köyü Piknik Sahası'dır.

Yenikurudere Köyü Piknik Sahasından Görüntüler


ALO ORMAN YANGIN İHBAR HATTI (ÜCRETSİZ): 177

Cumartesi, Mayıs 24, 2008

Ne güzel söz söylemişler..

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.

Kanuni Sultan Süleyman

Evin varsa bir sıfır koymalısın varlıklar hanene, işin varsa bir sıfır daha koymalısın, işin seninse üç sıfır daha koymalısın, işin iyi gidiyorsa üç sıfır daha koymalısın, araban varsa bir sıfır, yazlığın varsa bir sıfır daha, daha sıralanabilir sıfırlar hanesi. Ancak sağlığın varsa bir koyarsın başına, bütün sıfırlar anlamlı bir değere ulaşır. Yoksa sonuç sıfırdır hiç uğraşmayın boş yere.

Vehbi KOÇ

Cuma, Mayıs 23, 2008

Uzun bir aranın ardından


Armutlu Selimoğlu'ndan Yiğitlere kadar uzanan bir güzergaha sahip 873 kodlu yol neredeyse bitmek üzere (Operatör Hasan Çakır 'a gayretinden dolayı teşekkür ederim). Bu yol sayesinde ilk defa Ören vadisi ulaşıma açılmış oldu. Olası bir orman yangınında müdahale edilebilecek tek yol olması dolayısıyla önem arz etmekteydi.


Spil'e yangın helikopterlerinin su alacağı yeni gölet yapıldı. 15/04/2008 'de Armutlu Orman İşletme Şefliği ormanlarında alınan deneme sahalarında silvikültür tatbikatı Sayın İzmir Orman Bölge Müdürümüz İbrahim ÇİFÇİ'nin başkanlığında büyük bir katılımla yapıldı.







21/04/2008'de Bölge Müdürlüğümüzde yeni yasa değişiklikleri konusunda Hukuk Semineri verildi.

2008 yılı çimlenmelerimiz baharla birlikte oldu. Mahmutdağı'ndaki Karaçam tensil sahasında boşaltma kesimi yaparak fidanlara zarar vermeden sahayı boşalttık.

Bergama Biyolojik Mücadele Laboratuvarı ilk yılında son derece güzel bir başarı elde etti. Çalışan arkadaşları başarılarından dolayı tebrik ediyorum.

Saponaria mesogitana Boiss. (Sabun Otu)
2008 damgalarını yetiştirmek için Muhafaza Memurları ile damgaya gittik.

Paeonia mascula (Şakayık).........................................Chrysanthemum coronarium (Krizantum)
Ve baharın güzel temsilcileri çiçekler...

Zeamet Yangın Göletine getirdiğimiz mermer tozunu gölete dağıttık.
Yeni yaptığımız Ören'deki havuza serinlemek maksadıyla gelen çocuklardan bıktık. O kadar havuz sahasına girmenin tehlikeli olduğu konusunda belediye hoparlörlerinden ilan ettirsek de nafile. Elimizden gelen son önlemleri de aldık. Bundan sonrası...
Bu arada her konuda bilgili operatölere ihtiyaç var. Ben sadece kepçelik işleri yaparım demeyen Operatör Nurettin Gürdal'a yaptığı kaynak işlerinden dolayı teşekkür ederim. Günlerdir nasıl yapayım diye kafamda yer eden sökülmeyen kapılar sorununu çözdü.
Ören Yangın Havuzu

Pinus pinea (Fıstıkçamı).......................................... Pinus brutia (Kızılçam)
Fidanlarımız büyüyor.


Armutlu Orman İşletmesinde daha yol ulaşmadık birçok sahada mevcut. Yaklaşık 2,5 saat zorlu bir yürüyüş sonunda güzel manzaralar gözünüze çarpıyor.

Sambucus nigra (Mürver Ağacı)
Malesef bu kadar iş arasına kaçamak şeklinde yerleştirdiğim 8 aylık duygusal işlerde yine yeni bir tecrübe ederek birazda geçen zamana üzüldüm. Nasip işleri işte. Allah'tan hayırlısı diyorum.
Aaaa yeni bir duygusal ışıkmı gördüm ne? Bakalım bu sefer ne öğreneceğiz?... Jenaratörü de yanımda götürsem mi? :-))

Bu arada stresten biraz uzak olmak için spora da ihtiyaç var.