Çarşamba, Aralık 30, 2009
Salı, Aralık 29, 2009
Seminerler
Çam Keseböceği kendisini belli etmeye başlayınca hemen mücadeleye de başlandı. Öncelikle yumurta koçanları sonra ilk larva toplulukları toplandı. Yetişilemeyen yerlere IGR grubundan ilaç uygulaması yapıldı. 2010 yılı da çam keseböceği populasyonunun pik yapacağı bir yıl olarak görülüyor. Ankara'dan mücadele çalışmalarını kontrole gelen misafirlerimiz oldu.
2010 yılı Akdeniz Orman Bahçıvanı için de pik yapacağı yıl olarak görülmekte. Özellikle bol miktarda sıklık bakımına girilen sahalarda fazla oranda bulunmakta. Mücadelede tuzak odunları kullanmaları konusunda İşletme Müdürlüklerinde şef arkadaşlara bilgiler verildi. Akdeniz Çam Kabukböceği de 2009 yılında sıcaklıkların sonbaharda mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle daha fazla genarasyon verdi. Hatta bazı sahalardaki ağaçlarda Çam Keseböceği+Akdeniz Orman Bahçıvanı+Akdeniz Çam Kabukböceği 3'lü kombinasyonu ile karşılaşıldı.
Ormanda zararlıların yanısıra zararlılarla beslenen faydalı böceklerle de karşılaştık.
Cuma, Eylül 11, 2009
Yararlı Böcekler Üretilip Doğaya Bırakıldı
Laboratuarda ürettiğimiz Orthotomicus erosus'un yırtıcısı olan Thanasimus formicarius'ların larvalarını Buca ve Çiçeklideki ormanlara bıraktık.
Böcükler
Ağustos ayının son günlerine doğru İzmir Bölgesinde Çam Keseböceği (Thaumetopoea pityocampa Schiff.) erginleri pupadan çıkarak yumurta koçanlarını ibrelere bırakmaya başladı.
Bu yıl İzmir Bölgesinde zararı görülmeyen türlerin zararını gördük. Küçük Servi Kabukböceği (Phelosinus aubei- male adult,damage) servi türlerinde zararı oldu.
Cumartesi, Haziran 27, 2009
PARDUS 2009 BETA
Pardus 2009 Beta yayınlandı. Tübitak'ın yürüttüğü Ücretsiz ve Türkçe olan bu işletim sistemini bu adresten indirebilirsiniz: ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2009-Beta/ Ayrıca Pardus işletim sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi http://www.pardus.org.tr adresinden alabilirsiniz. İyi günlerde kullanın...
Pazar, Haziran 14, 2009
Yoğun Tempo
Calosoma sycophanta L. Üretim Laboratuvarlarını Denetledik...
Laboratuarlarda Üretilen Yırtıcıları Araziye Kimi Zaman Sessiz Kimi Zaman Törenle Bıraktık. Bu Sene 40.000 Civarında Yırtıcıyı Zararlının Görüldüğü Sahalara Dağıttık.
Bu Sene Malocosoma neustria Yerleşim Yerlerine Kadar İndi.
C. sycophanta L. larvaları M. neustria larvaları ile de beslenmekte.
Feromon Tuzaklarındaki Yararlı Böceklerden Thanasimus formicarius' lar Araziye Bırakıldı.
Muğla'da Çam Balı Üretiminde Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri Paneli Yapıldı.
C. sycophanta L. larvaları M. neustria larvaları ile de beslenmekte.
Feromon Tuzaklarındaki Yararlı Böceklerden Thanasimus formicarius' lar Araziye Bırakıldı.
Muğla'da Çam Balı Üretiminde Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri Paneli Yapıldı.
Fethiye' de 1-5 Haziran'da Tepe Değerlendirme Seviye 1 Semineri Verildi.
Seviye 1'de Bolca Arazi Çalışması Ve Ardından Arazi Sonrası Değerlendirmeler
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)