Powered By Blogger

Çarşamba, Aralık 30, 2009

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN...


Yeni Yılınızı en içten dileklerimle kutlar; sizin ve ailenizin sağlık ve mutluluk içerisinde beraberce geçirmeniz dileklerimle...

Salı, Aralık 29, 2009

Seminerler



Çam Keseböceği kendisini belli etmeye başlayınca hemen mücadeleye de başlandı. Öncelikle yumurta koçanları sonra ilk larva toplulukları toplandı. Yetişilemeyen yerlere IGR grubundan ilaç uygulaması yapıldı. 2010 yılı da çam keseböceği populasyonunun pik yapacağı bir yıl olarak görülüyor. Ankara'dan mücadele çalışmalarını kontrole gelen misafirlerimiz oldu.



2010 yılı Akdeniz Orman Bahçıvanı için de pik yapacağı yıl olarak görülmekte. Özellikle bol miktarda sıklık bakımına girilen sahalarda fazla oranda bulunmakta. Mücadelede tuzak odunları kullanmaları konusunda İşletme Müdürlüklerinde şef arkadaşlara bilgiler verildi. Akdeniz Çam Kabukböceği de 2009 yılında sıcaklıkların sonbaharda mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle daha fazla genarasyon verdi. Hatta bazı sahalardaki ağaçlarda Çam Keseböceği+Akdeniz Orman Bahçıvanı+Akdeniz Çam Kabukböceği 3'lü kombinasyonu ile karşılaşıldı.





Ormanda zararlıların yanısıra zararlılarla beslenen faydalı böceklerle de karşılaştık.


Antalya Porto Bello Hotel'de 2009 yılı Orman Ekosistemlerinin İzlenmesi Seviye I ve Seviye II Programları Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı.


Antalya Konyaaltı

Antalya'da CBS Eğitimlerine de katılarak bilgilerimizi artırdık.


İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde OZM Şube Müdürümüz Yaşar Ramazan KARTAL, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünde Bölge Müdür Muavinliği görevine getirildi. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim.