Powered By Blogger

Salı, Kasım 01, 2011

Çalıştay-Eğitim


İzmir' de Yaşar Üniversitesin'de İZKA'ya verilen proje kapsamında Ekim ayında "İzmir'de AB Rüzgarı" eğitimleri verildi.


Antalya Kemer'de Yüksek Koruma Özelliklerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Entegre Orman Yönetimi (27-29 Ekim 2011) ve GEF 5 Bölgesel Tanıtım Toplantıları Kapanış Çalıştayları (01-03 Kasım 2011) yapıldı.

Perşembe, Ağustos 25, 2011

Seferihisar-Ürkmez Orman Yangını


Orhanlı ve Payamlı Köyünden Yangının Görünüşü

Yangının Başlangıç Bölgesi

Payamlı Köyünde ilk toplanma yeri



Orhanlı-Payamlı-Ürkmez Barajı yolundan yangın



Ürkmez Barajından Yangın









İkinci toplanma yeri Gümüldür İlk Müdahale Ekip Binasından Görünümler ve yangının kuvvetli rüzgarla ekip binasına gelişi

Cuma, Ağustos 12, 2011

Eğitimler, Çalışmalar

2011 yılı Tepe Durumu Değerlendirme Kalibrasyon Eğitimi Edremit-Güre'de yapıldı. Eğitimin yanısıra çevrede bulunan güzellikler de görüldü.



ASOS (BEHRAMKALE)

KALKIM YOLU

ŞEYTAN SOFRASI - AYVALIK ADALARI

SARIKIZ TÜRBESİ

KAZ DAĞLARI MİLLİ PARKINDAN EDREMİT KÖRFEZİ



2010 yılında İzmir Kalkınma Ajansına verdiğimiz proje neticesinde oluşturulan elektrik götürülmesi çok pahalı olan kuleler ve ekip binalarına 220 volt elektrik sağlayan mobil solar enerjileri kullanılmaya başlandı.

İzmir'de Kabukböceklerine karşı Thanasimus formicarius üretimlerine başladık. Bu sene üretim yapan 4 laboratuarımız oldu.

Feromon tuzaklarına düşen faydalı böcekleri doğaya geri saldık.

Bardaktan boşalırca yağan yağmurda boğazlar sorunu ele alındı.

Pazar, Haziran 05, 2011

Sınav Hazırlıkları Yanında Yaptıklarım

İzmir Orman İşletme Müdürlüğünde ürettiğimiz son yırtıcıları Urla'da Özbek Ilıca yolu üzerinde Çam Keseböceği zararı görülen sahaya bıraktık. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü bazında sadece üretim yapan Bergama Orman İşletme Müdürlüğü kaldı. 05/06/2011 tarihi itibariyle 62.200 adet Calosoma sycophanta larvası üretildi.


2010 yılında giriş çap delikleri değiştirilerek üretilen kuş yuvalarının kontrollerini yaptığımızda başarının %90 oranlarında olduğunu gördük. Yuvalarda yumurta ve yavruları gördük. Kuş girmeyen yuvaların yerlerini değiştirdik.

Üretim sahalarında bu sene daha çok Tomicus destruens ve Tomicus minor'ün yaygın olduğunu gördük. Bir firmanın feromon başarı denemelerini yapmaya başladık.


Eee, bu kadar koşturup çalışırken karnımızda acıktı...