Powered By Blogger

Çarşamba, Ağustos 29, 2007

Teşekkür Ederiz..

Armutlu Belediyesine, işletme şefliğimizin bahçe düzenlemesi çalışmalarına yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederiz..


20. Hamzababa Törenleri

20. Hamzababa Anma Törenleri 25-26 Ağustos 2007 tarihlerinde yapıldı. Bu sene daha düzenli ve yeni mekanda yapılan törenlere Mazlum Çimen, Nebi Yaşar, Zülfükar Şahin, Turan Eser, Tekin Özdil, Ercan Geçmez ve daha birçok katılımcı iştirak etti. Bu seneki törenlere Balçova Belediye Başkanı Mehmet ALi Çalkaya katkılarda bulundu.


Cumartesi, Ağustos 25, 2007

Mahmut Mountain

Mahmutdağı Orman Yangını Gözetleme Kulesinden çevrenin görüntüsü.

Ciğerlerimiz Yandı!...

Malesef Güzel İzmir'imizin ciğerleri yandı. 4 gün üst üste Manisa Bölgesinde çıkartılan orman yangınları 15/08/2007 gününde yine Manisa Orman İşletme Müdürlüğünden başladı ve rüzgarında etkisiyle İzmir Orman İşletme Müdürlüğüne ait bölgeleri yakıp kül etti. Son derece gayretli çalışmalarla yangın tutuldu fakat yaklaşık 400 hektar saha elden çıktı. Yangın izlerini silmek yeniden yeşillendirmek için hummalı çalışmalara hemen başlandı.

Bornova şefliğine ait bölmeler hemen yakındaki şefliklere pay edildi. Yanan sahadaki ağaçlar hemen damgalanarak gerekli tespitler yapılarak kesilmeye başlandı. Hızlı bir şekilde ekim dikime yetiştirmek için gerekli çalışmalara ara vermeden devam ediliyor. İnşallah böyle üzücü bir olayı bir daha yaşamayız. Aşağıda yangınla ilgili fotoğrafları görebilirsiniz...


Çarşamba, Ağustos 01, 2007

Dünya Uyduları

Dünya 27 Ağustos 2007'yi bekliyor....
Mars gezegeni Ağustos ayından itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olarak görünecek. Mars gezegeni çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek... Mars Dünya'ya 34,65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğü gün olacak. 27 Ağustos gecesi saat 00:30'da gökyüzünü izleyin. Dünyanın iki ayı varmış gibi görünecek. Mars'ın Dünya'ya bu kadar yakın geçeceği bir sonraki tarih 2287 yılı..
Bence kaçırmayın....

Perşembe, Haziran 07, 2007

Yangınsız Bir Sezon Dileklerimle...

Evet yine yaz ayları geldi ve yine ormanlar açısından tehlikeli dönem başladı. Orman yangınları konusunda bu tehlikeli sezonda daha dikkatli olmamız gerektiği konusunda orman köylerimizi geceleri ziyaret ederek gerekli hatırlatmalarda bulunuyoruz. Dileğimiz bu kurak geçen senede yangınsız bir sezon geçirmemiz... Amacımız yangın konusunda bilinçli davranan bir toplum oluşturmak... Yine buradan da hatırlatalım; ormanda gördüğünüz en küçük dumanda bile ÜCRETSİZ ORMAN YANGIN HATTI 177'ye ihbarda bulunun. Ormanlarımız geleceğimiz, ülkemizin akciğerleri onları kaybetmeyelim...





Zeamet Yangın Göleti

Gölet yapım çalışmalarından fotoğraflar...












Yangın göleti yapımına maddi-manevi katkılarda bulunan Dursunlar Kum-Çakıl Ocağı, Aydınlar Kum-Çakıl Ocağı, Yaşam Mermer, Esat Vural Orman Ürünleri, Ferma Madencilik, Ozan Palet Sanayi, Ulucak Belediyesi, Yukarı Kızılca Belediyesi, Bağyurdu Belediyesi, Zeamet Köy Muhtarlığı, Sinancılar Köy Muhtarlığı, Sarılar Köy Muhtarlığı, Yeşilyurt Köy Muhtarlığı ve adlarını burada yazamadığım emeği geçenlere teşekkür ederim...

Armutlu 2006-2007 Tensil Sahaları

Armutlu 2007 yılı 37 nolu bölmedeki tensil sahasında görülen çimlenmelerle gelen fidanlar






Armutlu 2006 yılı 39 nolu bölmedeki tensil sahasında görülen çimlenmelerle gelen fidanlar





HAFTA SONU DİNLENEBİLECEĞİZ BİR YER OVACIK...

Hafta sonu kafanızı dinleyeceğiz; gözlerinizi yeşile doyuracağınız; doğa yürüyüşleri, koşma ve bisiklet gibi sporları yapabileceğiniz; sıcak bunaltıcı yaz günlerinde ferahlayacağınız; ailece piknik yapabileceğiniz rahat ve huzurlu bir yer mi arıyorsunuz? Bence İzmir bölgesinde tavsiye edebileceğim en güzel yerlerden birisi Kemalpaşa Ovacık Köyü. Kestane, Karaçam ve Meşe türlerinin yoğun olarak bulunduğu, buz gibi suyundan bir daha içmek isteyeceğiniz bir yer. Görmeyenlere önerim bir gidip görün ne kaybedersiniz ki... İşte size Ovacık piknik alanından bir kaç fotoğraf..




Ovacık'a gitmek için;

İzmir'den Ankara istikametine devam ediyorsunuz. Kemalpaşa ilçesine gelince Turgutlu tabelasını takip ediyorsunuz. Kemalpaşa'dan yaklaşık 18 km'e sonra Sarılar-Ovacık Köy sapağından sağa dönüyorsunuz. Bu esnada sırasıyla Armutlu, Ören ve Bağyurdu beldelerini geçiyorsunuz. Sapaktan sağa döndükten sonra yaklaşık 10 km gidiyorsunuz ve Ovacık Köyüne ulaşmış oluyorsunuz. Yolculuk esnasında Kemalpaşa Ovasının ayaklarınız altında kaldığı, Spil dağının karşıdan ve Turgutlu'nun yukarıdan görülebileceği manzaraları görme imkanınız olacaktır. Ayrıca Kızılçam, Karaçam, Meşe ve Kestane ağaç zonlarını belirgin bir şekilde göreceksiniz. İzmir Otogarından Bağyurduna kadar minibüs, Bornova metro durağından otobüs bulabilirsiniz. Bağyurdundan sonra araç kiralamanız gerekecektir.

Şayet Turgutlu istikametinden geliyorsanız Turgutlu Jandarma Karakolunun önündeki kavşaktan Hamzababa ve Kemalpaşa tabelalarını takip edin yaklaşık 8 km sonra Sarılar-Ovacık Köyleri yol sapağından sola dönün.

İyi Vakit Geçirmeniz Dileklerimle....

Cumartesi, Nisan 28, 2007

Zeamet Çeşmeli Göleti Yapım Görüntüleri

Armutlu Orman İşletme Şefliği Zeamet Köyü Çeşmeli Yangın Göleti Yapım Aşamaları

Kil malzemenin Dursunlar Kum Çakıl Ocağından yüklenip gölet tabanı ve kenarlarına serilmesi

Uzun Ara

Uzun ara verdik blog işimize. Eee asıl işimizde hızlı bir koşuşturma yaşadık Ocak ayından bu yana. Teras yapımı, fidan dikimi, tohum ekimi, dikenli tel işi, damga, üretim, yol aplikasyonu, yol yapımı, yangın göleti yapımı ... derken zaman bir su misali akıp geçti.

19 Mart'ta Silvikültür Semineri yaptık. Rehabilitasyon ve Koruya Tahvil Çalışmalarından örnekler gösterdik.

Bu sene İzmir Orman İşletme Müdürlüğünün bir çok aracı Armutlu şefliğinde çalıştı. 2 Dozer, 1 Grayder, 1 Sürütücü, 1 kepçe, 1 pikap, 1 kiralık araç şefliğin sahip olduğu dört ana vadide işten işe koştu. İşe yetişmede arazinin çok kırıklı olması vadiler arası geçişin olmaması biraz bizi yordu ama sonuç bence memnuniyet verici oldu. Yaklaşık 10 km yeni yol, 1 gölet Armutluya yapılan yeni yatırımlar arasında. Operatörler (Hasan, Hüseyin, Kenan, Veysel, Nurettin, Erol) işleri yetiştirmek için canla başla kendi şeflik personelimle birlikte gece gündüz demeden çalıştılar. Gerçi ormancılık 7 gün 24 saatlik bir çalışma isteyen meslek. Bir iş makinası üzerinde saatlerce çalışmak o titreşimde, gürültüde tozun toprağın içinde kolay bir iş değil. Bu sene yaptığımız yolların aplikasyonunu Dinçer Gökçer yaptı. Kendisini tebrik etmek lazım. Çünkü tüm bölge müdürlüğünün işleri içerisinde Armutluya gelip bugüne kadar hiç yol geçmemiş ve aplikasyon için ulaşımı 2-3 saat yürünerek ulaşılan, hiç balta girmemiş yerlerde aplikasyon gerçekten zor bir iş. Geçen yıl ufak atlattığımız Ören'deki iki yangınımıza zamanında müdahale edemeseydik bu balta girmemiş ilk defa yol yaptığımız yerler elimizden çıkacaktı. Bu yollar yangına ilk müdahale açısından iyi oldu.

Armutlu Bölgesinde ayrıca çıkabilecek yangınlara helikopter ile müdahaleyi kolaylaştıran bir yangın göleti de yaptık. Gölet yapımına Ulucak, Yukarı Kızılca, Bağyurdu Belediyeleri, Turgutlu Yaşam Mermer San.Tic. Şti., Zeamet, Sinancılar, Yeşilyurt, Sarılar Köy Muhtarlıkları maddi-manevi destekte bulundular. Kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Yangın Göletimiz 3400 metrekarelik bir yüzey alanına, 960 metrekarelik taban alanına ve 4,5 metre derinliğe sahiptir. Yaklaşık 6500-7400 (dolum durumuna göre) ton su alma kapasitesine sahiptir.

Perşembe, Mart 22, 2007

Pazar, Ocak 28, 2007

Kışın Temsilcisi

Nihayet kış ayının simgesi beyaz kar buün önce fırtına sonra yağmur ardından yağdı. Yapılan yağmur duaları kabul oldu...

Cumartesi, Ocak 27, 2007

İKLİM

Her geçen gün klimatik olaylarda büyük değişiklikler olmakta. Aslında insanoğlu bunun nedeni. Kendi sonunu getiren çabalarının bir eseri. Bu sene fidan dikimi için beklediğimiz o güzel yağışlar bile hala olmadı. Kuraklık kapımızda.