Powered By Blogger

Perşembe, Haziran 07, 2007

HAFTA SONU DİNLENEBİLECEĞİZ BİR YER OVACIK...

Hafta sonu kafanızı dinleyeceğiz; gözlerinizi yeşile doyuracağınız; doğa yürüyüşleri, koşma ve bisiklet gibi sporları yapabileceğiniz; sıcak bunaltıcı yaz günlerinde ferahlayacağınız; ailece piknik yapabileceğiniz rahat ve huzurlu bir yer mi arıyorsunuz? Bence İzmir bölgesinde tavsiye edebileceğim en güzel yerlerden birisi Kemalpaşa Ovacık Köyü. Kestane, Karaçam ve Meşe türlerinin yoğun olarak bulunduğu, buz gibi suyundan bir daha içmek isteyeceğiniz bir yer. Görmeyenlere önerim bir gidip görün ne kaybedersiniz ki... İşte size Ovacık piknik alanından bir kaç fotoğraf..




Ovacık'a gitmek için;

İzmir'den Ankara istikametine devam ediyorsunuz. Kemalpaşa ilçesine gelince Turgutlu tabelasını takip ediyorsunuz. Kemalpaşa'dan yaklaşık 18 km'e sonra Sarılar-Ovacık Köy sapağından sağa dönüyorsunuz. Bu esnada sırasıyla Armutlu, Ören ve Bağyurdu beldelerini geçiyorsunuz. Sapaktan sağa döndükten sonra yaklaşık 10 km gidiyorsunuz ve Ovacık Köyüne ulaşmış oluyorsunuz. Yolculuk esnasında Kemalpaşa Ovasının ayaklarınız altında kaldığı, Spil dağının karşıdan ve Turgutlu'nun yukarıdan görülebileceği manzaraları görme imkanınız olacaktır. Ayrıca Kızılçam, Karaçam, Meşe ve Kestane ağaç zonlarını belirgin bir şekilde göreceksiniz. İzmir Otogarından Bağyurduna kadar minibüs, Bornova metro durağından otobüs bulabilirsiniz. Bağyurdundan sonra araç kiralamanız gerekecektir.

Şayet Turgutlu istikametinden geliyorsanız Turgutlu Jandarma Karakolunun önündeki kavşaktan Hamzababa ve Kemalpaşa tabelalarını takip edin yaklaşık 8 km sonra Sarılar-Ovacık Köyleri yol sapağından sola dönün.

İyi Vakit Geçirmeniz Dileklerimle....

7 yorum:

Adsız dedi ki...

NASIL GİDİLECEĞİ ANLATILMAMIŞ.

Özgür TOPRAK dedi ki...

Kemalpaşa ilçesinden Turgutlu istikametine doğru 18 km gidiyorsunuz. Bu esnada sırasıyla Armutlu, Ören ve Bağyurdu beldelerini geçiyorsunuz. Bağyurdu'nu geçtikten sonra 18. km'de Sarılar Köyü sapağından dönüyorsunuz.Yaklaşık 10 km sonra Ovacık Köyüne ulaşmış oluyorsunuz. Yolculuk esnasında Kemalpaşa ovası ayaklarınız altında kalacağı, Spil dağını ve Turgutlu'ya yukarıdan görebileceğiniz manzaraları görme imkanınız olacaktır. Ayrıca Kızılçam, Karaçam, Meşe ve Kestane ağaç zonlarını belirgin bir şekilde göreceksiniz. İzmir Otogarından Bağyurduna kadar minibüs, Bornova metro durağından otobüs bulabilirsiniz. Bağyurdundan sonra araç kiralamanız gerekecektir.

Adsız dedi ki...

çok.güzelolmuş.şefim

Adsız dedi ki...

SAYIN ÖZGÜR TOPRAK KÖYÜMÜZ OLAN OVACIK.I BU KADAR ÇOK SEVDİĞİNİZ BELLİ OLDUKÇA GÜZEL VE İYİ ANLATMIŞSINIZ TEŞEKKÜR EDERİZ.
FARUK ATALAY
FARUK@KOPİMER.COM

Adsız dedi ki...

çok güzel bi yer herkesin gezip görmesi dileği ile....

ibrahim pekin dedi ki...

öncelikle bu siteyi yaptığınız için teşekkürler ancak sizden bazı isteklerim var öncelilikle site resim noktasından çok fakir köyün her yerinden seçilmiş ve köyümüzü tanıtıcı resimler olabilir köyümüzün geçim kaynaklarını yazabilirsiniz ovacığın güzelliklerini anlatıp köyümüze yerli turist çekebilirsiniz köyümüzde son yıllarda üretilen kiraz ve fidan yetiştiriciliği hakkında biraz daha geniş bilgi verbilirsiniz

berkan dedi ki...

koyumuzu cok ıyı tanıtmıssınız .ozellıkle ulasım ıcın yaptıgınız tarıf cok guzel..emegınıze cok tesekkur ederım...