Powered By Blogger

Perşembe, Haziran 07, 2007

Yangınsız Bir Sezon Dileklerimle...

Evet yine yaz ayları geldi ve yine ormanlar açısından tehlikeli dönem başladı. Orman yangınları konusunda bu tehlikeli sezonda daha dikkatli olmamız gerektiği konusunda orman köylerimizi geceleri ziyaret ederek gerekli hatırlatmalarda bulunuyoruz. Dileğimiz bu kurak geçen senede yangınsız bir sezon geçirmemiz... Amacımız yangın konusunda bilinçli davranan bir toplum oluşturmak... Yine buradan da hatırlatalım; ormanda gördüğünüz en küçük dumanda bile ÜCRETSİZ ORMAN YANGIN HATTI 177'ye ihbarda bulunun. Ormanlarımız geleceğimiz, ülkemizin akciğerleri onları kaybetmeyelim...





Zeamet Yangın Göleti

Gölet yapım çalışmalarından fotoğraflar...












Yangın göleti yapımına maddi-manevi katkılarda bulunan Dursunlar Kum-Çakıl Ocağı, Aydınlar Kum-Çakıl Ocağı, Yaşam Mermer, Esat Vural Orman Ürünleri, Ferma Madencilik, Ozan Palet Sanayi, Ulucak Belediyesi, Yukarı Kızılca Belediyesi, Bağyurdu Belediyesi, Zeamet Köy Muhtarlığı, Sinancılar Köy Muhtarlığı, Sarılar Köy Muhtarlığı, Yeşilyurt Köy Muhtarlığı ve adlarını burada yazamadığım emeği geçenlere teşekkür ederim...

Armutlu 2006-2007 Tensil Sahaları

Armutlu 2007 yılı 37 nolu bölmedeki tensil sahasında görülen çimlenmelerle gelen fidanlar






Armutlu 2006 yılı 39 nolu bölmedeki tensil sahasında görülen çimlenmelerle gelen fidanlar





HAFTA SONU DİNLENEBİLECEĞİZ BİR YER OVACIK...

Hafta sonu kafanızı dinleyeceğiz; gözlerinizi yeşile doyuracağınız; doğa yürüyüşleri, koşma ve bisiklet gibi sporları yapabileceğiniz; sıcak bunaltıcı yaz günlerinde ferahlayacağınız; ailece piknik yapabileceğiniz rahat ve huzurlu bir yer mi arıyorsunuz? Bence İzmir bölgesinde tavsiye edebileceğim en güzel yerlerden birisi Kemalpaşa Ovacık Köyü. Kestane, Karaçam ve Meşe türlerinin yoğun olarak bulunduğu, buz gibi suyundan bir daha içmek isteyeceğiniz bir yer. Görmeyenlere önerim bir gidip görün ne kaybedersiniz ki... İşte size Ovacık piknik alanından bir kaç fotoğraf..




Ovacık'a gitmek için;

İzmir'den Ankara istikametine devam ediyorsunuz. Kemalpaşa ilçesine gelince Turgutlu tabelasını takip ediyorsunuz. Kemalpaşa'dan yaklaşık 18 km'e sonra Sarılar-Ovacık Köy sapağından sağa dönüyorsunuz. Bu esnada sırasıyla Armutlu, Ören ve Bağyurdu beldelerini geçiyorsunuz. Sapaktan sağa döndükten sonra yaklaşık 10 km gidiyorsunuz ve Ovacık Köyüne ulaşmış oluyorsunuz. Yolculuk esnasında Kemalpaşa Ovasının ayaklarınız altında kaldığı, Spil dağının karşıdan ve Turgutlu'nun yukarıdan görülebileceği manzaraları görme imkanınız olacaktır. Ayrıca Kızılçam, Karaçam, Meşe ve Kestane ağaç zonlarını belirgin bir şekilde göreceksiniz. İzmir Otogarından Bağyurduna kadar minibüs, Bornova metro durağından otobüs bulabilirsiniz. Bağyurdundan sonra araç kiralamanız gerekecektir.

Şayet Turgutlu istikametinden geliyorsanız Turgutlu Jandarma Karakolunun önündeki kavşaktan Hamzababa ve Kemalpaşa tabelalarını takip edin yaklaşık 8 km sonra Sarılar-Ovacık Köyleri yol sapağından sola dönün.

İyi Vakit Geçirmeniz Dileklerimle....